Intalnire la Tubingen-Europarlamentar PNL Ramona Manescu

Ieri, la initiativa doamnei doctor Liliane Michels, directoarea Policlinicii de pediatrie ORL, foniatrie si pedaudiologie Tübingen, originara din Dr.Tr. Severin, presedinta Clubului Liberal Reutligen, a avut loc o intalnire a reprezentantilor diasporei locale (romani, sasi, alte nationalitati) cu europarlamentarul Ramona Manescu. S-a discutat despre finantarea programelor prin Fondul Social European, fond destinat imbunatatirii nivelului de trai prin reconversie profesionala şi care ar trebui sa ofere perspective mai bune pentru obţinerea unui loc de muncă.
Un studiu al companiei de audit si consultanta KPMG arata ca Romania a obtinut pana la sfarsitul anului trecut plati efective de numai 1,5 miliarde euro (7%) din bugetul total de 23,3 miliarde euro, disponibil in perioada 2007-2013 prin sapte Programe Operationale, de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul de Coeziune si Fondul Social European.
La intalnire au participat persoane interesate de accesarea acestor fonduri si de a investi in Romania,dar care se confrunta cu dificultati legate de birocratie, coruptie precum si cu sentimentul dezolant ca nu sunt sprijinite de autoritatile locale si factorii de decizie in implemantarea proiectelor lor.
Europarlamentarul Ramona Manescu a mentionat principalele motive pentru care absorbtia fondurilor europene este un esec rasunator al Romaniei si a decalarat intentia ei de a-i sprijini pe romanii din diaspora care doresc sa investeasca in tara prin toate mijloacele de care dispune.
La intilnire a participat si domnul profesor universitar H.P Zenner, directorul clinicii ORL Tübingen, unde d-na doctor Liliane Michels conduce sectia de foniatrie si pedaudiologie. Cei doi participa de peste 10 ani la un proiect bilateral sustinut de Centrul National de Cercetare, schimb de experienta si technologie si de instruire a medicilor din Romania. Amandoi sunt sustinatori convinsi ai Uniunii Europene, care aduce avantaje pentru toate tarile membre, s-au declarat foarte multumiti de colaborarea cu medicii romani care sunt la fel de bine pregatiti si priceputi ca si medicii francezi sau germani. Dansii doresc sa continue aceasta traditie si sa se implice in continuare in formarea personalului medical de specialitate, precum si in alte proiecte relationate Romania si medicii romani.
Dr.med. Liliane Michels a vobit de asemenea despre rolul expatriatilor si organizatiilor in care pot actiona acestia pe teritoriul german si romanesc. D-na doctor Michels romanca, originara din Dr.Tr.Severin cat si Europarlamenetarul Ramona Manescu si-au aratat ingrijoararea fata de situatia grava privind absortia de fonduri europene si intentioneaza sustinerea tuturor celor interesati de acest aspect atat din diaspora cat si din tara.

Pentru „CevaDespreNoi”, Dana Codres, Tubingen, Germania

Posted on 19 februarie 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: