Crin Antonescu in Germania

Impreuna cu cativa membrii ai cluburilor liberale din diaspora am plecat ieri din Landul Baden Württemberg spre Berlin pentru a-l intalni pe Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, aflat intr-o vizita la Bundestag(parlamentul german).
Dr. Liliane Michels presedinta cluburilor liberale din diaspora germana l-a insotit pe dl Crin Antonescu la intalnirile oficiale din parlamentul german unde conform relatarilor doamnei Michels presedintele PNL a dat dovada de prezenta de sprit, diplomatie si lejeritate in discutiile cu partenerii politici germani.
In cursul dupa amiezii presedintele PNL a participat la o reuniune cu membrii cluburilor PNL din diaspora germana.
Pe drumul de aproape 20 de ore, dus intors, am avut prilejul de a cunoaste mai aproape atat pe presedintele PNL Crin Antonescu cat si pe ceilalti membrii ai diasporei liberale, motiv pentru care am uitat de oboseala si durata drumului. Si per ansamblu a meritat efortul.
La intalnirea cu diaspora a fost prezent si dl Patrick Döring-Secretarul general FDP, formatiunea politica liberala germana.
Dna Liliane Michels a prezentat invitatilor un material despre activitatea Cluburilor liberale din Germania, despre posibilele cooperari si interese commune de natura politica si economica ale celor 2 tari: Germania si Romania.
Dl Crin Antonescu a prezentat un scurt istoric al PNL dupa 1989, dupa care a raspuns cu amabilitate intrebarilor celor prezenti in sala. Temele abordate de romanii din diaspora: coruptia frapanta a clasei politice din Romania, irosirea sansei de a atrage in tara fondurile europene puse la dispozitie, alegerile care bat la usa, candidatii PNL de pe listele elctorale, precum si pozitia liderului PNL privind numirea lui Teodor Melescanu la conducerea SIE si “divortul” acestuia de partidul liberal.
Am retinut o metafora utilizata de Crin Antonescu in ceea ce priveste ultimul aspect si o redau cu aproximatie din memorie: “Eu personal nu pot intelege atitudinea dlui Melescanu in relatia cu colegii din PNL, dupa 10 ani de convietuire cu cineva te atasezi si ai sentimente de loialitate si fata de un caine, dar fata de niste oameni cu care ai lucrat in echipa atata timp”
Liderul PNL si-a exprimat dorinta de a reimpune in Romania respectul guvernantilor si al politicienilor fata de cei care ii platesc pentru functiile lor, cetatenii obisnuiti ai Romaniei.
In momentul actual Romania Romania a devenit o “societate feudala” condusa de diversi “baroni” locali care nu respecta votul celor care i-au ales, nu apara interesele acestora si nici ale tarii pe care o reprezinta ci doar interesele lor personale si de grup.
Dl Crin Antonescu s-a aratat placut surpins de sustinerea, interesul si implicarea diasporei romanesti din Germania in viata politica romanesca cu atat mai mult cu cat aceasta este voluntara, neremunerata si rezultata din entuziasm si dorinta evidenta de a vedea Romania in prima banca la fel ca tara lor de adoptie Germania.

Din Berlin, pentru „CevaDespreNoi”, Dana Codres

Posted on 29 februarie 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: