Strategia Dunareana

Parlamentarul European din partea FDP formatiunea liberala germana, Michael Theurer ne-a prezentat ieri in Tübingen informatii despre Strategia Dunareana. Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării e concepută a fi un instrument ce permite adresarea şi rezolvarea mai facilă a problemelor din regiune precum şi posibilitatea accesării fondurilor necesare din fondurile UE.

În cadrul regiunii dunărene sunt înglobate paisprezece state (Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bosnia şi Herzegovina, Muntenegru, România, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina), nu toate membre ale UE.

Cele patru axe prioritare ale strategiei sunt: conectivitatea (transport intermodal, cultură şi turism, reţele de energie), protecţia mediului (managementul resurselor de apă, protecţia biodiversităţii şi managementul riscurilor), creşterea prosperităţii regiunii Dunării (educaţie, cercetare, competitivitate) şi îmbunătăţirea sistemului de guvernare (capacitate instituţională şi securitate internă).

Intrunirea a fost initiata de dr. Liliane Michels, membru atat FDP cat si presedinta Cluburilor liberale din diaspora romana in Germania(PNL), nascuta la Dunare in orasul Drobeta Turnu Severin si care isi doreste ca Severinul si regiunile inconjuratoare sa profite din plin de aceasta strategie si sa actioneze astfel incat sa aiba loc o absortie intr-un procent cat mai mare a fondurilor aflate la dispozitie.

Sibianul Hans Reinhard Benning inginer in constructii, emigrat in Germania care pe vremea studentiei/scolii a participat la construirea barajului Portile de Fier, a prezentat pe scurt celor prezenti, 2 proiecte ale dansului pentru care se lupta de ani de zile cu autoritatile si persoanele de raspundere in Romania pentru a le convinge ca proiectele sant necesare si nu trebuie decat aprobate si sutinute de guvernantii romani, banii vin de la Uniunea Europeana!!!! Informatii suplimentare despre cele 2 proiecte la adresa: http://www.bsb-rominvest.com/images/medien_presse/091130-Sibiu-Business.pdf

Politicianul german Michael Theurer invitatul special al intrunirii a specificat ca s-a dorit un element comun(Dunarea) ca simbol al programului care sa intareasca spiritual comunitar al spatiului European si ca personal considera Delta Dunarii unul din cele mai fascinante locuri pe care le-a vizitat vreodata. Aici ar dori dezvoltarea turistica a zonei si proiecte de sustinere economica a regiunilor si populatiei sarace din Tulcea, neaparat cu respectarea normelor ecologice si de protectie a naturii si rezervatiei din zona.

A avut loc un interesant schimb de opinii privind posibilitatile de cooperare economica si dezvoltare a zonei Dunarene intre politicienii germani si membrii diasporei liberale romanesti in Germania prezenti la intalnire.

Beneficiile majore pentru România aduse de Strategia Dunării:
• Dezvoltarea calităţii vieţii, prin creşterea competitivităţii şi a atractivităţii oraşelor şi satelor de la Dunăre;
• Obţinerea de avantaje economice prin încheierea de parteneriate de business şi prin cooperări „încrucişate” între sectorul public şi cel privat;
• Organizarea de forumuri economice anuale;
• Atragerea de investiţii în domenii strategice precum infrastructurile de transport, mediu şi energie.

Pentru „CevaDespreNoi”, Dana Codres, Germania

Posted on 2 martie 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: