Nervosu’

I-au sarit ochelarii de pe nas si basca din cap. L-a desconsiderat intaiul carmaci al tarii. MRU, caci, despre el este vorba, s-a dat “lovit” la “amoarea proprie si onoarea de familist”. Aiurea! Probabil cu un sictir patapievician , a incercat sa maraie in front, “telectual” ceea ce i-a cazut greu lui Basescu. Sa maraie cineva, de exemplu, la Nutica? Sa indrazneasca mucosu’ ala mic pe care-l trimitea sa-i aduca cafeaua sa “loveasca” in partid? Si ai batrani ce pazeau? Blaga, Videanu, Berceanu…s-au ascuns dupa scaune si fotolii asteptand sa vada ce iese. Ca daca dovedea al mic pe Nutica si implicit pe “augustul” sau protector , ieseau in fata, cu pieptul inainte, reformatorii de buzunar ai PDL. Daca nu s-a intamplat…”Sefu’, sa traiti, noi i-am spus, nu a vrut sa stea in banca lui”. Pai bine , mai, al mic…asa…te-ai agatat de Nutica? Te-ai agatat de Roberta? Se facu ce se facu…era linsite si pace…deodata…un suierat inspaimantator sparse vazduhul din fata palatului Victoria. Era buzduganul balaurului. SPP-istul de la poarta se chirci in ghereta cu icoana sfantului Pafnutie, ocrotitorul, in brate si tragand cruci ca de Uciga-l toaca, secretarele scapara tavile cu cafele si dulceturi din maini…venea! Basescu D. Traian, cu un ochi la slanina si unul la faina, scotand flacari pe nas si whisky-ul din buzunar. Se propti cracanat in usa biroului, se scarpina in …spate si incepu sa-si roteasca ochii in sens giratoriu : “Unde-i Razvan? Unde-i al mic?” De dupa tablia biroului se itira o pereche de ochelari aburiti si doi ochi clipind speriati : “Aici sunt, sa traiti” Usa se inchise in spatele Basescului. Doua ore! In acest timp, pus ape jar, tara astepta cu emotie sa se anunte o demisie, o debarcare, ceva…acolo. Secretarele stateau pe la colturi, tremurand, SPP-istul adormise in ghereta cu sfantul Pafnutie in brate, langa sticla de trascau pe care o ingurgitase spre a-si face curaj sa-l priveasca pe Basescu si sa-i dea onorul la plecare. Doua ore, lungi cat doua zile! Zvonurile curgeau pe holurile palatului Victoria ca sudorile pe Cristoiu in zilele de “gogosar ambulant”…ce sa fie, cum sa fie?!
Usa se dadu de perete si in prag, avand chelia de culoarea unui semafor pe stop si deschis la gulerul camasii, iesi Basescu. Radios, in spatele lui, MRU facea bezele secretarelor incremenite…de admiratie sau de spaima, istoria ne-o va spune mai traziu, daca n-o avea altceva mai bun de facut. Proptind un picior in vest si altul in est, deschise gura si grai, odata cu damful de whisky ce se prefira prin narile auditoriului : “ Chemati presa, scoateti fanfare, dati cep la ce trebuie, crestem lefurile si, poate, scadem CAS”. Un oftat de usurare se auzi prin palat, iar o IT-ista gravida ce se ascundea in baie, de frica sa nu-l vada si sa avorteze spontan, iesi pe culoar.”Am avut consultari cu domnul prim-ministru. Convorbirile s-au referit la prosperitatea si bunastarea tarii! Vom readuce salariile la nivelul de dinainte de taieri!”. Pacea si linistea se asternu peste palatul Victoria si peste tara : aveau sa curga rauri lapte si whisky, iar Romania va iesi din criza. Pacat numai ca, in nesimtirea lor, cei din Piata Universitatii nu vor sa inteleaga mersul lucrurilor : neaparat stat de drept si democratie autentica! Asta vor, sa vedem daca o sa o capete! “Peste cadavrul meu” marai Basescu in barbie, fapt ce s-ar putea intampla : cadavrul…daca nu se potoleste si nu demisioneaza cu tot cu imberbul politic MRU!

Posted on 21 martie 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Buna ziua,

    Am adaugat un link, o poza si o descriere catre blog-ul dvs la noi pe site. Daca nu va place poza sau descrierea va rugam sa ne scrieti. Va rugam sa adaugati la blogul dvs un link catre noi, catre : http://bloguri-liberale.com.

    Cu stima,
    Echipa Bloguri Liberale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: