Congres extraordinar USL

Sâmbătă, 07 aprilie 2012, am participat cursul diminetii ca invitata din partea diasporei liberale la Cogresul Extraordinar al PNL desfasurat in în București, in incinta Complexului Expozițional ROMEXPO
În același interval orar s-au desfășurat și Congresele Extraordinare al partenerilor din USL PSD și PC.
Am avut deoesebita placere si onoare sa intalnesc si sa reintalnesc nume sonore ale politicii romanesti: Presedintele PNL Crin Antonescu, fostul premier liberal Calin Popescu Taricanu, Europarlamentar PNL Norica Nicolai, actorul Mircea Diaconu si multi altii.
Presedintele PNL a explicat in cadrul Congresului „Stiu cate sunt si care sunt diferentele dintre noi. Avem nevoie, insa, pentru o vreme, sa stam impreuna si sa construim impreuna fiecare cu ce avem mai bun, pentru ca suntem doua partide, doua ideologii, dar avem o singura tara care, acum si in anii urmatori, are nevoie de noi toti. Nu stiu ce ne rezerva viitorul, stiu doar ca, daca acum suntem convinsi ca asta trebuie sa facem, vom face”, a explicat presedintele PNL.
La Congresul PNL a fost supusă votului propunerea de cooptare a lui Sorin Frunzăverde în funcția de vicepreședinte al PNL, aprobata cu majoritate de voturi, 4 voturi impotriva si 9 abtineri.
După încheierea congresului PNL (și a celorlalte două congrese) a avut loc mitingul reunite USL care s-a desfasurat în Pavilionul Central, începând cu ora 13:30. Un meeting de proportii unde liderii celor 3 formatiuni politice au prezentat discursuri convingatoare si transante privind viitoarea guvernare si responsabilitatile care deriva din aceasta.
USL a adoptat cu aceasta ocazie rezolutii care se refera in principal la desemnarea candidatilor la functia de presedinte al Romaniei Crin Antonescu si respectiv premier Victor Ponta, precum si la necolaborarea cu Traian Basescu si cu PDL.
Toti reprezentantii PNL Diaspora s-au intalnit in jurul orei 16 la sediul central al PNL din Bdul Aviatorilor. Au fost prezenti liberali romani din: Germania, Anglia, Portugalia, Republica Moldova, Italia, Spania .
Ca deosebit de interesanta si constructiva apreciez participarea dnei Norica Nicolai, europarlamentar liberal care s-a aratat receptiva la propunerile liberalilor din diaspora si intentiei de a sustine in special diaspora romana din Italia si Spania unde se afla un numar mare de romani care se confrunta cu probleme sociale, financiare si care isi doresc intoarcerea in tara daca guvernul roman se arata receptiv si ii va sustine in acest sens.
In acelasi context a fost prezentata o initiativa legislativa a partidului liberal care speram sa se bucure de majoritatea parlamentara. Propunerea legislativa se refera la romanii din afara granitelor tarii care nu au avut posibilitatea unor contracte legale de munca in tarile gazda si care isi doresc sa se intoarca in tara.
Acestia si-ar putea achita achita retroactiv contributiile sociale din ultimii 5 ani si s-ar se bucura in acest fel de o continuitate a anilor de vechime in munca.
Reprezentantii diasporei liberale din Germania si-au exprimat in primul rand ingrijoarea fata de migrarea investitorilor germani din economia romaneasca datorita taxelor ridicate in comparatie cu alte tari precum si a coruptiei de la nivelul tuturor institutiilor publice si decizionale care impiedica si incetinesc procesul investitional.
Deja, în doar trei ani investiţiile străine directe au scăzut de la peste nouă miliarde de euro la mai puţin de două miliarde, adică înapoi la nivelul anului 2003.

Dana Codres ,”CevaDespreNoi”, Bucuresti-7 aprilie 2012

Posted on 9 aprilie 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: