Suntem bogați

Suntem bogați, aici în Mehedinți și aici, în Turnu Severin. Suntem capabili să dăm bani pe diferite sporturi, locale sau de aiurea, suntem capabili să întreținem o echipă de fotbal și una de handbal importată din Moldova, uitând de sportivii locurilor acestora. Mai există viață sportivă în afară de fotbal și handbal? Mulți ar spune că da! Să numărăm, coane Fănică :
Judo- profesorul Vasilan știe cu ce eforturi , materiale și psihice, a construit ceva cu adevărat competitiv în județ;
Canotaj- la Orșova există un centru pentru acest sport, centru în care se antrenează și loturile naționale.Dar de costurile ascunse ale acestui centru a întrebat cineva?
În rest? Știe cineva de ce nu se mai poate înnota decât în Dunăre? Știe cineva de ce nu se poate patina și vara? A auzit cineva de rezultatele sportivilor din cluburile de arte marțiale ? Adevărat, sunt educați în dojo ( n.r dojo-sala de antrenament) să fie modești , dar, câte un gest de apreciere nu ar strica. Cunoaște cineva că ani de-a rândul Turnu Severin a fost printre orașele care dădeau tonul în șah și go? Interesează pe cineva că scrabble, un alt minunat sport al minții, are rezultate constante în campionatul național și a dat județului câștigător de simultan național la juniori? Pe cine interesează că atletismul, cândva mândria acestui județ, se zbate într-un anonimat nedemn de rezultatele obținute?
Probabil, sportivii și antrenorii respectivi nu au avut culoarea politică corespunzătoate ca să fie promovați. Probabil, zic, nu dau cu parul. Recent, onor conducerea urbei noastre a dat bani pentru achiziționrea unei echipe de handbal de prin Moldova. Chelului, tichie de mărgăritar…De acest club aveam nevoie, sau de baze de antrenament, specializate sau polisportive, de miliarde băgate într-un club de fotbal care nu se știe dacă va promova vreodată în diviza A, sau de ajutoare materiale pentru copiii și juniorii din Severin și din județ? Poate se va răspunde, poate, foarte probabil, nu. Oricum, tăcerea este un răspuns, nu-i așa, domnilor? Sau, acuma, în al doisprezecelea ceas , veți binevoi să vă aplecați și asupra unor sporturi ce nu aduc faimă și, bineînțeles, voturi? Ați auzit dumneavoastră, domnilor foști tovarăși de dictonul latin mens sana in corpore sano? Sportul pentru mase , miscarea obișnuită, baza de selecție pentru vârf și performanță există în Severin și în Mehedinți ? DJS ajută cât poate, dar poate să ajute foarte mult? Nu cred! Sunteți vinovați, domnilor foști tovarăși ce ați condus până mai ieri destinul județului, sunteți vinovați și pentru starea în care se află sportul mehedințean. Vă bateți cu democrația în piept, dar la nivel concret , al ajutorării sportului , aplicați vechiul dicton bolșevic : Cine nu este cu noi, este împotriva noatstă. Vi s-a lăsat un club performant, CSM, și l-ați adus la stadiul de cvasi-anonimat. Vi s-a lăsat un județ sănătos și ați binevoit să-l imbolnăviți, domnilor-tovarăși. Noroc că v-a ajuns funia la par, noroc că veți rămâne doar în memoria colectivă, ca un exemplu negativ, ca aceeia ce au adus sportul mehedințean aproape de zero. Mai există și alte sporturi în afară de fotbal și handbal, mai există și alți sportivi în afară de fotbaliști și handbaliști/ handbaliste. Este adevărat, mă repet, nu sunt sporturi care să aducă foarte multe voturi, dar, măcar puteați dormi liniștiti că v-ați făcut datoria față de oameni, în primul rând. Asta contează, nu? Sau pentru dumneavoastră, domnilor-tovarăși, contează doar profitul și imaginea?

Posted on 12 mai 2012, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: