Marea sfidare

Sunt situatii cand, sa vrei si nu poti trage alte concluzii in afara de „sunteti praf si tamaie de candela”. Nationala de fotbal a Romaniei si-a demonstrat micimea si umilinta, iar prin micime si umilinta dovedite pe terenul de sport ne-a coborat TARA in micime si umilinta. Idoli cu picioare de lut si creiere de galinacee ( asa, ca un test, ar fi bine sa punem cativa componenti sa desparta in silabe galinacee), indivizii ce se auto-intituleaza romani, nefiind in realitate decat niste mercenari, or sa-si ceara scuze lacrimogene, o sa-si toarne cenusa in cap si nisip in ghete, or sa miorlaie intristati si…si ce?!? Crede cineva ca le pasa cu adevarat de TARA asta? Crede cineva ca au SUFLETE DE ROMANI? Ei, as…sa fim solemni, sa punem fotbalul romanesc acolo unde merita CU ADEVARAT ( sunt atatea federatii subfinantate din cauza acestei nenorociri colective numita fotbal romanesc). N-a fost sa fie…da’ au vrut sa fie? Poate, daca erau niste banuti acolo, in plus, fata de salariile ( un singur salariu de fotbalist platind TOTI profesorii dintr-o scoala) nerusinate, poate, zic ne calificam.
1. Mihaita Lazar , 2. Otar Turashvili , 3. Ion Paulica , 4. Alin Coste , 5. Marius Sirbe , 6. Viorel Lucaci , 7. Mihai Macovei – capitan , 8. Stelian Burcea , 9. Florin Surugiu , 10. Valentin Calafeteanu , 11. Florin Ionita , 12. Florin Vlaicu , 13. Csaba Gal , 14. Ionut Dumitru , 15. Catalin Fercu , 16. Andrei Radoi , 17. Constantin Pristavita , 18. Horatiu Pungea , 19. Valentin Popirlan , 20. Dorin Lazar , 21. Robert Dascalu , 22. Cristian Dinis-Vartic , 23. Gabriel Conache .
Sa ridice mana cine-i cunoaste pe oamenii astia? Stiti ca sunt aproape supra-oameni? Stiti ca in orice alta tara CIVILIZATA si MANIERATA, ar fi fost aproape zei?
Ii cunoasteti? ECHIPA NATIONALA DE RUGBY A ROMANIEI! Nu am scris intamplator cu litere mari, ei merita!!! „Ailalti”…stiti care, nu ne lipsesc. Daca am fi orice numai o tara de melteni grohaitori a ceafa de porc, ragaitori a bere statuta, am fi constienti ca ar trebui sa ne reorientam spre un alt sport de echipa care sa inlocuiasca binemeritat fotbalul. Fotbalul a murit in tara asta odata cu retragerea lui Gheorghe Hagi si a generatiei sale. Fotbalul a murit! TRAIASCA RUGBYUL!!! Ce ziceti? Ce se mai poate spune…se poate spune Simona Halep, se poate spune Ana Maria Branza, se poate spune handball, volei, se poate spune tenis de masa ( apropos, “Dodel” o sti cine este Eliza Samara? Nu cred!), se pot spune o multime de alte sporturi inghesuite pe colturi de pagini marginase in ziarele de sport sau in altfel de ziare, ziare ocupate cu cancanuri, inclusiv zise din sport, in realitate exclusiv din fotbal. Intrebarea fireasca care se poate pune, este :EXISTA VIATA DUPA FOTBAL?
Mai poate trai sportul romanesc ? Vom trai si vom vedea…oricum ai da-o, dezamagitor de “sarac” in idei si inteligenta, fotbalul romanesc este si, probabil va fi, mijlocul si metoda inmultirii accidentelor vasculare si a infarcturilor miocardice. E usor sa stai in fata televizorului, ragaind a “enspea” bere, comentand la “fol’balt” si ofitcandu-te la diferite faze. Amagitor de frumos “afara”, in Vestul Europei si in America de Sud, fotbalul se vrea la fel si aici. Nu se poate si nu poate sa se ridice la nivelul celui mai sus-mentionat. In schimb alte sporturi depasesc nivelul de “afara”. Cu bani enorm de putini, cu scrasnete de dinti si, uneori, cu “tain” de hrana la conserve, sportivii Romaniei fac performanta. Fotbalul nu! Si atunci…? Sper ca cititorii mei nu sunt “fotbalisti”. Las concluziile la aprecierea voastra.
Ganditi!!!

Posted on 21 noiembrie 2013, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: