15 Ianuarie

Într-o lume relativă, în care tot şi toate se fac şi se desfac, singurele certitudini rămân datele. Data de15 ianuarie. Data naşterii lui Mihai Eminescu, data renaşterii Partidului Naţional Liberal. Deşi se poate spune că aceste nume sunt situate pe poziţii ireconciliabile, deşi Eminescu a dus o polemică de amploare cu PNL ( a se vedea “Timpul” sau “Scrisoarea a III-a”), rămâne în conştiinţa umanităţii ca vârful literaturii româneşti. Aşa cum PNL rămâne singurul reper şi singura punte de legătură cu acea Românie prosperă, acea Romînie a bunului-simţ la care visăm şi după care oftăm. O Românie dreaptă, curată, sinceră, o Românie la care a visat şi Eminescu, o Românie pe care a infăptuit-o Partidul Naţional Liberal. În lumea de astăzi, când incultura crasă şi manelizarea sunt pecinginea ţării, în care , din păcate, aşa-zişii regi ai ţiganilor sunt încoronaţi în aceeaşi biserică în care au fost încoronaţi şi ingropaţi voievozii şi regii României, cei dătători de legi şi datini, PNL rămâne continuatorul adevăratului vis românesc. Putem spune, dacă se fortează un pic nota, continuatorul visului eminescian.
Tabloidizare şi cancan, silicoane şi divorţuri înlocuiesc cronicile bătrâne, generaţiile tinere uitând chiar de Eminescu, ca să nu vorbim de istoria României. În 1990, PNL a renăscut din cenuşă, reînodând firul tradiţiei unui partid ce a schimbat faţa polticii româneşti, un partid ce a schimbat mersul istoriei în România. Făcând o paralelă, la fel ca Eminescu, PNL a fost lovit, a fost înjurat şi hulit. A fost, pentru o perioadă de timp, decapitat şi interzis, aşa cum au fost decapitate şi interzise operele lui Eminescu de către cenzura comunistă. În trista noastră republică,cu “tristul” nostru preşedinte, ce se agaţă cu îndârjire şi sprijin extern de un scaun ce nu-i mai aparţine din august 2012, valorile au fost răsturnate, reperele morale au fost trimise la baza unei piramde ce a pus în vârf corupţia, lichelismul, prostia şi lăcomia. Toate acestea au fost expuse, la timpul lor, de Mihai Eminescu. Astăzi şi de PNL. Precum şi de către toţi oamenii de bun-simţ rămaşi în România. Atâta se cere pentru a constata realitatea zilelor noastre : bun-simţ. Desigur, toate astea se întâmplă în republică. În Regatul României s-au întâmplat incomparabil mai puţine, iar dacă dă Dumnezeu, vom reveni la normalitate. Regalitatea românească l-a ocrotit, atât cât s-a putut, pe Mihai Eminescu. Regalitatea românească este şi va fi ocrotitoarea democraţiei şi a statului de drept. Doamne, ocroteşte-l pe Regele nostru, Doamne ocroteşte România şi odihneşte-l de-a dreapta ta pe Mihai Eminescu!
Date ce nu trebuiesc uitate, date ce înseamnă schimbări în istoria trecută şi recentă a României, date simbol pentru noi toţi. Români, înainte de a fi liberali, liberali înainte de a fi orice altceva, aceste titluri sunt o onoare pentru membrii PNL : români şi liberali. Avem o ISTORIE,îl avem pe EMINESCU. SUNTEM!!!

Posted on 15 ianuarie 2014, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: