George Alexandru Ion – Un tanar pentru Europa

Axel

Pentru cei ce nu te cunosc, cine este George Alexandru Ion?
George Alexandru Ion, este un tanar liberal de 23 de ani cu spirit inovator si cu dorinta de munca, nascut in Bucuresti, dar ajuns in judetul Mehedinti la varsta de 12 ani.
Student in anul III la Facultatea de Mecanica, specializarea Inginerie Economica Industriala.
De cateva luni George Alexandru Ion este si presedintele Cluburilor Studentesti LIberale filiala Mehedinti.

De ce liberalism, de ce PNL?
Liberal pot spune ca sunt de mic, datorita parintilor mei. Am ales PNL datorita traditiei, istoriei si doctrinei acestui partid.
Am citit cateva lucruri prin liceu de anumiti domni liberali precum I.C. Bratianu, C.A Rosetti, Ion Ghica si am ramas placut surprins, nu neaparat politic pentru ca acea varsta nu intelegeam eu mare lucru din politica (16 ani). Un al doilea motiv in alegerea PNL-ului a fost grupul pe care l-am gasit aici, atmosfera si ideeile pe care le promovau. M-au fascinat.

Care sunt proiectele CSL Mehedinti pentru acest an?
Ma bucur ca ai intrebat. Pentru anul in curs, CSL Mehedinti va incerca sa implementeze cateva proiecte prin care va incerca sa revitalizeze viata studenteasca….daca putem vorbi de asa ceva la noi in municipiu, chiar in momentul de fata desfasuram in proiect numit „In 2014 vreau sa…” prin care dorim sa ajutam si sa promovam ideilor studentilor din „campusul universitar din Drobeta Turnu Severin”. Un alt proiect in care dorim sa angrenam studentii va fi un training de Public Speaking. Incercand sa raspund in cateva cuvinte la aceasta intrebare ma rezum la – imbunatatirea vietii studentilor din Mehedinti, integrarea lor corecta in viata sociala si politica.

Candidezi intr-un proiect numit „10 pentru Europa”. Explica ce inseamna acest proiect, in general, ce inseamna el pentru tine?
Da, intr-adevar. Acest proiect lansat la nivel national consta in promovarea a 10 tineri valorosi din cadrul structurilor studentesti si de tineret ale Partidului National Liberal pe listele partidului la alegerile europalamentare. Din judetul Mehedinti suntem 3 tineri care lupta, nu ne batem, luptam pentru cele 10 locuri. Pentru mine participarea in acest proiect-concurs reprezinta un pas important din viata mea politica care va ajuta sa-mi dau seama unde ma aflu in momentul de fata cu pregatirea politica, nu doar cu stragerea de voturi. . O borna politica in dorinta mea de ascensiune.

Ce vrei sa faci daca vei fi ales la Bruxelles? Cum iti vezi activitatea?
Imi place intrebarea, raspunsul e cam greu de dat, o sa incerc sa raspund pe scurt. Daca ajung, Doamne ajuta, in Parlamentul European, voi sustine politica grupului parlamentar din care voi face parte , ALDE, voi incerca sa obtin cat mai multe avataje pentru Romania si voi incerca sa urmez proiectele gen Agenda Europa 2020 sau Europa 2050, oricum voi fi o persoana foarte activa prinsa in tot felul de proiecte, voi fi mereu in legatura cu cei din tara cu alegatorii, dar in primul rand voi avea de invatat.

Unde vezi Romania anului 2025?
Daca polul de dreapta va urma o panta ascendenta in urmatorii ani, daca tineri vor dori sa se implice in diverse proiecte, nu neaparat politice, daca vom constientiza ca tara este a noastra si nu a altora, daca vom implementa politici eficiente privind educatie sau coruptie, vom putea fi cel putin la nivelul Frantei pana in anul 2025, dar asta doar daca.
Unde te vezi tu peste, sa zicem, 20 de ani?

Peste 20 de ani as vrea sa ma vad intr-o Romanie a bunului simt, intr-o Romania unde sistemul educational este bine pus la punct, unde locurile de munca sa numai fie o problema, unde coruptia sa fie doar un cuvant si nu un trend la nivel national, intr-o Romanie unde bunicii mei sa nu fie nevoiti sa isi vanda roadele din gradina prorprie pentru a-si cumpara pastile.
Ce intrebare ar avea omul George Alexandru Ion pentru presedintele CSL Mehedinti, George Alexandru Ion?
Doar una? As avea mai multe. Crezi ca poti face fata sistemului corupt din judetul tau pentru a putea creste frumos din punct de vedere politic? De ce domnule presedinte, de ce tot mai putini tineri doresc sa se implice in politica?
Permite-mi sa-ti si raspund. Cred cu tarie ca noi tinerii, implicandu-ne si formand un pol de putere putem razbate in acest razboi murdar al dinozaurilor ahtiati dupa bani si putere din acest judet. Politica, in randul tinerilor, este vazuta ca un sistem de control al maselorsi al banilor, deci implicit al puterii. Tinerii din ziua de astazi au fost si sunt in continuare descurajati de jocurile murdare facute de fostul guvern si de actualul presedinte. Pot sustine cu tarie acest lucru, pentru ca imi amintesc ce aflux de tineri era in 2008 la PNL Mehedinti si ce aflux de tineri era in 2013.

Ce ai vrea sa ma intrebi pe mine?

Cum vezi evolutia tinerilor in politica din cadrul PNL Mehedinti in urmatorii 2-3 ani?

Realizandu-va prin voi insiva!!!

Posted on 6 februarie 2014, in Interviuri. Bookmark the permalink. 9 comentarii.

 1. ing. George Mihail Surdulescu

  Domnule George Alexandru Ion , ce pozitie aveti alaturi de votul din Parlamentul European al D-nei Renate Weber alaturi de raportului Lunacek ???

  Pentru a nu exista „raspunsuri diplomatice”,si a fi exact inteles :

  Comunitatea LGBT ( lesbiană, gay, bisexuală , transsexuală)

  Europarlamentarii Monica Macovei(PDL), Corina Creţu(PSD) şi Renate Weber(PNL) sunt membre ale unui grup care se ocupă cu promovarea drepturilor persoanelor LGBT

  România este unul din statele care dă membri acestui grup, alături de alte 21 de ţări. Şase ţări nu dau niciun europarlamentar grupului LGBT.

  Renate Weber a fost singura din cele trei care a votat în favoarea raportului Lunacek, cel care, printre altele, cere statelor membre ale UE să pedepsească penal “incitarea la ură pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen”.

 2. Interesanta intrebare. Din cate am inteles acest raport „Lunacek” a fost votat in PE pe data de 04.02.2014, 394 voturi pentru, 176 impotriva si 72 de abtineri.

  Daca stam si analizam voturile eurodeputatilor nostri putem observa ca liberalii au fost pentru iar social-democratii au fost impotriva, iar de aici putem trage niste concluzii.
  Insa „Lunacek” nu are putere legislativă, ci este un instrument politic de avansare a agendei homosexuale, foarte similar cu Raportul pro-avort „Estrela”, scris de lobby-ul feminist radical și de organizațiile de „planificare familială” și respins după o masivă mobilizare cetățenească în decembrie anul trecut.

  Noul sperie lumea, insa nu putem avansa daca nu il acceptam.
  Persoanele care au alt fel de orietari sexuale (LBGT) decat cele ale majoritatii trebuie sa aibe drepturi egale, altfel sunt incalcate cateva normative din Drepturile Omului.
  Motivul? Globalizare.

  Sper ca in curand sa scapand de mentalitatea implementata in timpul sistemului comunist si sa renuntam la homofobie.

  In speranta ca v-am raspuns la intrebare va doresc o zi superba.

 3. George Mihail Surdulescu

  Domnule George Alexandru Ion, NU sunt multumit de raspuns ! (acesta nu are nici o legatura cu pozitia dumneavoastra ,..desi sesizez ca pastrati o ..ambiguitate)

  Va voi expica pe scurt nemultumirea mea (alaturi doar de raspunsul dv. diplomatic!) :
  -Prin exprimarea pozitiei d-voastra , ma steptam sa fiti sincer, si sa-mi raspundeti punctual, ..in primul rind, la intrebarea pusa :”ce pozitie aveti alaturi de votul din Parlamentul European al D-nei Renate Weber alaturi de raportului Lunacek ???”.
  Am fost surprins sa vad ca sunt „aburit” cu altceva: cu scorul obtinut in PE, cu puterea legislativa a „raportului Lunacek”, cu raportul pro-avort „Estrela” , cu „noul care sperie”,cu „mentalitatea implementata in timpul sistemului comunist ” ..
  NU ASTA V-AM INTREBAT !

  Incerc sa va reformulez inrebarea astfel incit sa-mi raspundeti sincer cu DA sau NU :
  -Ati vota asemanator cu ???

  • -Ati vota asemanator cu „ Renate Weber care a votat în favoarea raportului Lunacek, cel care, printre altele, cere statelor membre ale UE să pedepsească penal “incitarea la ură pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen””???

 4. Domnule George Alexandru Ion, NU sunt multumit de raspuns ! (acesta nu are nici o legatura cu pozitia dumneavoastra ,..desi sesizez ca pastrati o ..ambiguitate)

  Va voi expica pe scurt nemultumirea mea (alaturi doar de raspunsul dv. diplomatic!) :
  -Prin exprimarea pozitiei d-voastra , ma steptam sa fiti sincer, si sa-mi raspundeti punctual, ..in primul rind, la intrebarea pusa :”ce pozitie aveti alaturi de votul din Parlamentul European al D-nei Renate Weber alaturi de raportului Lunacek ???”.
  Am fost surprins sa vad ca sunt “aburit” cu altceva: cu scorul obtinut in PE, cu puterea legislativa a “raportului Lunacek”, cu raportul pro-avort „Estrela” , cu “noul care sperie”,cu “mentalitatea implementata in timpul sistemului comunist ” ..
  NU ASTA V-AM INTREBAT !
  Incerc sa va reformulez inrebarea astfel incit sa-mi raspundeti sincer cu DA sau NU :
  -Ati vota asemanator cu „ Renate Weber care a votat în favoarea raportului Lunacek, cel care, printre altele, cere statelor membre ale UE să pedepsească penal “incitarea la ură pe motive de orientare sexuală şi identitate de gen””???

 5. D-le George Alexandru Ion, referitor la poziția dvs. față de documentul Lunacek (întrebarea de la comentariul 1), nu ezit în a vă spune că dați un răspuns tipic activiștilor de partid care în anii 50 încercau să convingă lumea de necesitatea colectivizării ca „adaptare la nou”, căci nenorocirea tot ca o „noutate” era adusă în România de bolșevici.

  Nu aveți capacitate de analiză și nici cunoștințe minime despre doctrina pe care spuneți că o îmbățișați.

  Liberalismul, George, are la temelie dreptul natural sau jusnaturalismul. Or, documente precum Lunacek sunt creația exclusivă a pozitivismului juridic – deci sunt, doctrinar, de Stânga. Iar homofilia promovată agresiv și insistent nu are nimic a face cu drepturile omului, ci cu dorința hegemonică de putere a unor grupuri de lobby minoritare.
  Puteți citi aici: http://www.culturavietii.ro/2014/01/20/raportul-lunacek-despre-pericolul-dictaturii-gay-europa/

  În afară de aceasta, dați cu copy-paste un fragment despre Estrela în care preluați exprimarea critică de tip conservator la adresa acestuia, deși spuneți că sunteți favorabil unor astfel de rapoarte!

  De fapt, știți pe ce lume sunteți? Pesonal, vă asigur că NU sunteți liberal. Poate neo-liberal, ceea ce e cu totul altceva…

 6. Observ aciditatea si frustrarea din comentariul dumneavoastra. Sunt invatat cu astfel de replici pline de cuvinte, prin care doriti sa va aratati superioritatea, la adresa tinerilor, in locul unor sfaturi aruncati cu noroi.
  Multumesc

 7. Felicitari George!!!Ai fost,esti si vei fi un om politic exemplu.O sa te sustin mereu si o sa ai votul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: