4 cuburi de ghiata

Penumbra salii era odihnitoare. In aparenta, caci, din pacate, era cald. Aerul conditionat mergea, plutea o boare placut-inmiresmata in atmosfera, dar…transpiratiile curgeau, curgeau siroaie, precum zapoarele de primavara. Pentru a fii corecti pana la capat, era 29 august. Sau 30?!? Nu se stie. Istoria, daca nu va avea ceva mai bun de facut, va consemna. Eu zic ca are. Fete lungi, fete rase, fete barboase, fete…Se urmarea bataia vechii pendule : stanga, dreapta, dreapta, stanga. O singura pereche de ochi era fixa. Lacrimoasa. Parea ca urmareste, privirea, bataia pendulei, dar nu o urmarea. Un ochi se ducea spre stanga, un ochi se ducea spre dreapta. In fata, un pahar. Whisky. Restul, apa plata sau suc. Unul singur avea privilegiul alcoolului. Whisky, atat.

– Ce facem?
– Cum stam?
– Eu zic ca-i bine. Ca sa nu fie rau, ca e rau de noi.
Unii mai maraira : “Dupa ce ca e blonda…mai e si…”. Asteptarea se prelungea pana la paroxismul smulgerii cravatelor si descheierea primilor nasturi la camasi. Cele care aveau decolteu nu prea aveau ce sa smulga. Bluzele, dar, spre ofticarea unora, nu s-a intamplat. O tropaiala pe scarile de marmura scoase grupul din letargia ce risca sa se transforme intr-un somn de frumusete. Sau buhaire, depinde de gradul alcoolic in care se afla persoana respective. De varsta nu vorbim. Nu-i frumos…

– Ce facem?
– Am facut-o de oaie.
– De ce?
– A iesit pe invers.
– Atunci, intoarcem si noi situatia la 180 ۫.
– Ia sa vie…
In incapere intra un lungan adus de spate, cu ochelarii aburiti de sincera emotie, purtand servetul alb pe brat, tava in mana si mersul impeticit la purtator :

– Victoras, baiatule, ia tu lista asta ca ne-am hotarat. Vezi sa se faca cat mai degraba, sunt 11 comenzi. In plus, un pact de coabitare la frapiera si nu uita, baietica, de cele 4 cuburi de ghiata pentru tov…pardon, pentru domn’ presedinte.
– Ascult si ma supun!

Posted on 24 februarie 2014, in CevaDespreNoi. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: